Sodankylässä voit rentoutua villien tuntureiden, pohjoisen taiteen ja aidon Lapin rauhan parissa. Nouda eväät kylältä, heitä reppu selkään ja lähde reissuun – jaa meille matkakuvasi häsällä #visitsodankyla

Näe & koe

Museo-Galleria Andreas Alariesto

Museo-galleriassa voit tutustua naivistisen taiteilijan Andreas Alarieston tuotantoon. Museo-galleria Andreas Alariestossa pysyvästi esillä olevan kokoelman omistaa Kauko Sorjosen -säätiö. 
Näe & koe

Kakslauttanen Art Gallery

Kakslauttasen uuden iglutornin juurella sijaitsee Kakslauttanen Art Gallery, joka esittelee suomalaista korkeatasoista nykytaidetta.
Näe & koe

Poropatsas & muut muistomerkit Sodankylässä

Sodankylän ikonisin kohde, Poro ja lappalainen, kohoaa keskellä kylää. Katso, mitä muita muistomerkkejä Sodankylästä kannattaa bongata!
Näe & koe

Hienoimmat päiväretkikohteet

Eri puolilla Sodankylää on luonnonnähtävyyksiä ja reittejä, joiden joukosta niin lapsiperheet kuin varmajalkaiset vaeltajatkin löytävät aina jotain uutta.
Näe & koe

Pyhä-Luoston kansallispuisto ja luontokeskus Naava

Lapin sydämessä sijaitseva Pyhä-Luosto on maisemiltaan yksi Suomen mahtavimmista kansallispuistoista, ja todella helposti saavutettavissa myös julkisilla.
Näe & koe

Sodankylän kotiseutumuseo

Sodankylän kotiseutumuseo on näyttävä kohde kauniilla joenrantapaikalla. Pihapiirin kruunu on Lokan tekojärven alle jääneestä Rieston kylästä pelastettu päärakennus.
Näe & koe

Sodankylän uusi kirkko

Uuden ja vanhan kirkon alue metsäisine hautausmaineen ja jokirantoineen on aina kaunis kävelykohde.
Näe & koe

Sodankylän vanha kirkko

Kitisen kauniissa rantametsikössä, hautausmaan laidalla kohoava Sodankylän vanha kirkko on yksi Suomen vanhimpia säilyneitä puukirkkoja.
Näe & koe

Tankavaaran Kultakylä

Kullankaivajien perustamassa Kultakylässä aistit kaikkialla aidon Lapin tunnelman. Lähde safarille, herkuttele lähialueen parhailla mauilla ja majoitu mukavasti.
Näe & koe

Tankavaaran Kultamuseo

Maailman ainoa kansainvälinen Kultamuseo sijaitsee Sodankylän Tankavaarassa. Tiesitkö, että Tankavaaran kulta löytyi unennäön avulla?
Näe & koe

Urho Kekkosen kansallispuisto ja Sompion luonnonpuisto

Urho Kekkosen kansallispuisto ja sen kyljessä oleva Sompion luonnonpuisto ovat maamme suurimpia luonnonsuojelualueita ja suosituimpia retkeilykohteita.
Näe & koe

Sodankylän elämänmakuiset kylät

Sodankyläläisistä reilu kolmannes asuu kylissä, joita Sodankylässä on kymmeniä. Kylissä tapaat auttavaiset Lapin ihmiset –ja mikä parasta kylät ovat aina auki myös matkailijalle!
Näe & koe

Tarinakylät – matka lappilaiseen kyläkulttuuriin mobiilisovelluksella

Lapin Tarinakylät tarjoavat kiehtovan matkan kuuden lappilaisen kylän paikallishistoriaan ja kulttuuriin.
Me pidämme tietosi salassa ja jaamme sen vain kolmansille osapuolille, jotka mahdollistavat palvelun toteuttamisen. Lue yksityisyydensuojamme.