Sodankylässä voit rentoutua villien tuntureiden, pohjoisen taiteen ja aidon Lapin rauhan parissa. Nouda eväät kylältä, heitä reppu selkään ja lähde reissuun – jaa meille matkakuvasi häsällä #visitsodankyla!

Näe & koe

Museo-galleria Alariesto

Museo-Galleria Alariestossa tutustut kuuluisan naivistin teoksiin. Samassa yhteydessä toimii Sodankylän Matkailuneuvonta ja sen putiikki.
Näe & koe

Kakslauttanen Art Gallery

Kakslauttasen uuden iglutornin juurella sijaitsee Kakslauttanen Art Gallery, joka esittelee suomalaista korkeatasoista nykytaidetta.
Näe & koe

Poropatsas & muut muistomerkit Sodankylässä

Sodankylän ikonisin kohde, Poro ja lappalainen, kohoaa keskellä kylää. Katso, mitä muita muistomerkkejä Sodankylästä kannattaa bongata!
Näe & koe

Hienoimmat päiväretkikohteet

Eri puolilla Sodankylää on luonnonnähtävyyksiä ja reittejä, joiden joukosta niin lapsiperheet kuin varmajalkaiset vaeltajatkin löytävät aina jotain uutta.
Näe & koe

Pyhä-Luoston kansallispuisto ja luontokeskus Naava

Lapin sydämessä sijaitseva Pyhä-Luosto on maisemiltaan yksi Suomen mahtavimmista kansallispuistoista, ja todella helposti saavutettavissa myös julkisilla.
Näe & koe

Sodankylän kotiseutumuseo

Sodankylän kotiseutumuseo on näyttävä kohde kauniilla joenrantapaikalla. Pihapiirin kruunu on Lokan tekojärven alle jääneestä Rieston kylästä pelastettu päärakennus.
Näe & koe

Sodankylän uusi kirkko

Sodankylän uusi kirkko on yleisölle avoinna kesäisin. Uuden ja vanhan kirkon alue metsäisine hautausmaineen ja jokirantoineen on aina kaunis kävelykohde.
Näe & koe

Sodankylän vanha kirkko

Kitisen kauniissa rantametsikössä, hautausmaan laidalla kohoava Sodankylän vanha kirkko on yksi Suomen vanhimpia säilyneitä puukirkkoja.
Näe & koe

Tankavaaran Kultakylä

Kullankaivajien perustamassa Kultakylässä aistit kaikkialla aidon Lapin tunnelman. Lähde safarille, herkuttele lähialueen parhailla mauilla ja majoitu mukavasti.
Näe & koe

Tankavaaran Kultamuseo

Maailman ainoa kansainvälinen Kultamuseo sijaitsee Sodankylän Tankavaarassa. Tiesitkö, että Tankavaaran kulta löytyi unennäön avulla?
Näe & koe

Urho Kekkosen kansallispuisto

Urho Kekkosen kansallispuisto on yksi maamme suurimpia luonnonsuojelualueita ja suosituimpia retkeilykohteita.
Näe & koe

Sodankylän elämänmakuiset sivukylät

Sodankyläläisistä reilu kolmannes asuu kylissä, joita Sodankylässä on kymmeniä. Kylissä tapaat auttavaiset Lapin ihmiset –ja mikä parasta kylät ovat aina auki myös matkailijalle!
Näe & koe

Tarinakylät – matka lappilaiseen kyläkulttuuriin mobiilisovelluksella

Lapin Tarinakylät tarjoavat kiehtovan matkan kuuden lappilaisen kylän paikallishistoriaan ja kulttuuriin.

Anna palautetta