Näe & koe Kakslauttanen Art Gallery

Kakslauttasen uuden iglutornin juurella sijaitsee Kakslauttanen Art Gallery, joka esittelee suomalaista korkeatasoista nykytaidetta.

Kakslauttanen Art Gallery

Kakslauttanen Art Gallery esittelee ensisijaisesti suomalaista korkeatasoista nykytaidetta. Lappilainen ja saamelainen nykytaide näyttelevät tärkeää roolia niin taiteilija- että teosvalinnoissa.

Kakslauttanen Art Gallery avautui marraskuussa 2017. Tilaa taiteelle on galleriassa jopa 450 neliömetrin verran. Vaihtuvien kuratoitujen näyttelyiden lisäksi osa galleriasta on varattu pysyvälle myyntikokoelmalle, jossa on jatkuvasti esillä tunnettujen suomalaisten nykytaiteilijoiden teoksia; pienveistoksia, maalauksia, grafiikkaa ja valokuvia. Galleriassa on myös erikseen tiloja video- ja mediataiteelle.

Kakslauttanen Art Gallery sijaitsee Kakslauttanen Arctic Resortin (West Village) yhteydessä uuden Iglutornin juurella, Kultaojantiellä. Gallerian etupihalla on kuvanveistäjä Essi Korvan nelimetrinen teos ”Suomi 100”.

Kakslauttanen Arctic Resort on jo ennaltaan tunnettu ympäristötaiteestaan. Kakslauttasen vuosittain järjestämä kansainvälinen taidesymposium ”Arctic Art Week” on jättänyt jälkensä resortin alueelle; luonnossa kävellessä voi bongata toistasataa veistosta. Kakslauttanen Arctic Resort on aloittanut myös taiteilijaresidenssiohjelman Lapin ainutlaatuisesta luonnosta inspiraatiota hakeville taiteilijoille.


Jaa sivu eteenpäin