Tekemistä Kalastus

Lokan ja Porttipahdan tekojärvet ovat verrattomia kala-aittoja, joista voit saada vaikka jättiläishauen tai körmyselkäisiä ahvenia. Sodankylässä narraat myös taimenta, harjusta ja siikaa.

Tule kalaan Sodankylään!

Sodankylästä löytyy kalastajalle lampia ja jokivesiä tammukkapuroineen. Parhaimmat ottipaikat löytyvät paikallisen oppaan johdolla. Jättiläismäiset tekojärvet Lokka ja Porttipahta sijaitsevat noin 70 kilometriä kirkonkylältä pohjoiseen. Ne tuovat kalastamiseen täysin omanlaisensa säväyksen, joka koostuu sekä tunturituulista että jopa merellisestä erämaatunnelmasta.

Skarppina lupien kanssa!

Tarvittavat luvat riippuvat mm. kalastajan iästä ja kalastustavasta. Kalastuslain mukaisesti Suomessa kalastavan 18-64 -vuotiaan tulee suorittaa kalastonhoitomaksu. Kalastonhoitomaksun voi maksaa osoitteessa Eräluvat.fi, Metsähallituksen puhelinpalvelun kautta sekä Metsähallituksen luontokeskuksissa ja R-kioskeissa. Sodankylän kunnan alueella lähes kaikilla vesialueilla kalastonhoitomaksun lisäksi kalastajalla tulee olla vesialueen haltijan lupa alueella kalastamiseen. Keskustan alueella Kitisessä kalastaa saa joko Kitisen yhtenäislupa-alueen luvalla, tai kirkonkylän vesiosuuskunnan luvalla. Näitä lupia voit ostaa Simoselta, Kesportista, tai keskustan Neste-asemalta. Metsähallituksen Sodankylän alueella sijaitsevien kalastuskohteiden vapaluvat löydät Eräluvat-verkkokaupasta.

Porttipahta

Kirkasvetinen Porttipahta on uistelijan unelma. Järvestä nousee jopa taimenta ja järvilohta. Isot veneet voi laskea vesille Siltaharjun kalasatamassa, joka sijaitsee Porttipahdan altaan ylittävän sillan pohjoispuolella nelostien (E75) tuntumassa. Sodankylän kunta vuokraa Siltaharjun kalasatamassa lyhyt- ja pidempiaikaisia matkailuvaunupaikkoja. Lisätietoja kunnan kotisivuilla.  Porttipahdan rannoilla on myös tulipaikkoja, joiden sijainnin ja oheispalvelut näet Retkikartta-sivustolta valitsemalla karttatasoksi ”Retkeilypalvelut”. Tankajokea ja Vuotson kanavaa pitkin pääsee Porttipahdalta Vuotsoon, jossa on kauppa ja majoitusta.

Lokka

Lokan allas tarjoaa myös mainiot kalavedet läpi vuoden. Siika, ahven, hauki ja taimen ovat yleisimmät pyytäjän saamat lajit. Täällä voi kalastaa myös ammattitaitoisen oppaan vetämällä kalastusretkellä.

Molemmilla altailla kalastamiseen tarvitaan kalastonhoitomaksun lisäksi Itä-Lapin vapalupa.

Vinkki! Lokan ja Porttipahdan kalasatamista saa jäähileitä taskurahalla. Ovi aukeaa tekstiviestillä, tarkemmat ohjeet löytyvät paikan päältä.

Sodankylän suurin luonnonjärvi, kaunis ja erämainen Unari, huokuu aidon Lapin tunnelmaa ja antaa hyviä kalasaaliita, muun muassa kuhaa ja siikaa. Järvestä laskeva Meltausjoki könkäineen on myös kalaisa.

Onkia voit vaikka keskustassa – myös esteettömästi

Mato-ongella onkiminen kuuluu jokaisenoikeuksiin, kuten pilkkiminenkin, eikä siihen tarvita kalastuslupaa. Sodankylän keskustassa voit onkia esimerkiksi Kitisen rannalla ja esteettömällä kalastuspaikalla Jeesiöjoen varressa, jonka yhteyteen on rakennettu myös laavu! Onkia ja onkimatoja myydään kesäisin useissa keskustan marketeissa ja huoltoasemilla.

Hyviä mahdollisuuksia leppoisaan onkimiseen esimerkiksi lasten kanssa tarjoavat myös Sodankylän kauniit järvikylät.

Kalastustapahtumat Sodankylässä

Uistelijat voivat kisata tuuristaan ja taidoistaan Sodankylän kesässä muun muassa Kitisellä ja Porttipahdalla järjestettävissä uistelukisoissa. Kisat järjestää Pyssykylän Uistelijat ry. Joka kesä järjestetään myös Katiskakeisari- kilpailu Riipijärvellä.


Jaa sivu eteenpäin

Kalastus ja metsä, Metsästys ja kalastus, Ohjelmapalvelut

400391588
Katso tarkemmat tiedot verkkosivuilta
-

Elintarvikkeet, Hotellit, Huoneistot, Kahvila, Kaupanalan liikkeet ja palvelut, Leirintäalueet, Lounaspaikka, Maatilamatkailu, Majoitus, Matkailu, Metsästys ja kalastus, Mökit / mökkikylät, Valokuvaus

+358 (0)40 8091610
Maanantai 11:00:00 - 17:30:00
Tiistai 11:00:00 - 17:30:00
Keskiviikko 11:00:00 - 17:30:00
Torstai 11:00 - 17:30
Perjantai 11:00 - 17:30:00
Lauantai 11:00:00 - 16:00:00

Kalastus ja metsä, Käsityöt, Koulutus, Luonnontuotteet, Matkailu, Metsästys ja kalastus, Muut koulutuspalvelut, Ohjelmapalvelut

0453293429
Katso tarkemmat tiedot verkkosivuilta

Kalastus ja metsä, Lihanjalostaja, Luonnontuotteet, Matkailu, Metsästys ja kalastus, Rakennuspalvelut

0400-475 837
Katso tarkemmat tiedot verkkosivuilta
-

Hoivapalvelut, Hyvinvointi- ja terveydenhuoltopalvelut, Kotimajoitus, Maanrakennus, Majoitus, Matkailu, Metsästys ja kalastus, Ohjelmapalvelut, Siivous

0405314106
Katso tarkemmat tiedot verkkosivuilta