Näe & koe Tankavaaran Kultakylä

Kullankaivajien perustamassa Kultakylässä aistit kaikkialla aidon Lapin tunnelman. Lähde safarille, herkuttele lähialueen parhailla mauilla ja majoitu mukavasti.

Tankavaaran Kultakylä

Kultakylä sijaitsee aivan Nelostien varrella ja tarjoaa ravintola-, majoitus- ja elämyspalveluja myöten kaikkea, mitä Lapin matkaaja kaipaa. Kultakylässä voit esimerkiksi kesällä opetella huuhtomaan kultaa ja talvisaikaan osallistua päivittäin järjestettäville poro- tai moottorikelkkasafareille. Kultakylä kohoaa Urho Kekkosen kansallispuiston laidalla, joten voit sukeltaa helposti Suomen legendaarisimman erämaan tunnelmaan.

Tule huuhtomaan kultaa

Tankavaara on kuuluisa kullanhuuhdonnan kisoistaan ja sitä on jokaisen mahdollisuus päästä testaamaan paikan päällä! Kultakylästä saat lainaan kaiken tarvittavan aina kumisaappaita myöten. Oppaat neuvovat sinut kullanhuuhdonnan saloihin. Kesällä ulkohuuhtomo on avoinna joka päivä. Talvella käytössä on sisäkullanhuuhdontapaikka aivan Ravintola Wanha Waskoolimiehen vieressä.

Tiesitkö? Kun huuhdot kultaa Tankavaaran Kultakylässä, ja saat pitää kaiken löytämäsi kullan ja korukivet!

Herkuttele Wanhassa Waskoolimiehessä

Ravintola Wanha Waskoolimies palvelee vuoden jokaisena päivänä, ja ruokalistassa on mukana paikallisia makuja. Ravintolan yhteydessä on matkamuistopuoti, josta voi hankkia muun muassa laadukkaita koruja sekä tietysti ihan silkkaa kultaa. Ravintolassa voit piipahtaa niin kahvilla, lounaalla kuin illallisellakin. Iltaisin janoisia kullankaivajia ja muita matkaajia palvelee Wild West -saluuna.

Vinkki! Wanhan Waskoolimiehen oma erikoinen, Kullankaivajan hampurilainen, on asiakkaiden suosikki. Kannattaa maistaa!

Majoitu kultamaiden sydämessä

Majoitusta matkailijoille on tarjolla sekä Kullankaivajan mökeissä että Korundi-huoneistoissa. Mökit henkivät kultaryntäyksen tunnelmaa ja luovat mielikuvia mainareiden asumuksista. Korundin huoneistot ovat varustelultaan modernimpia. Karavaanareille löytyy sähkö- ja telttapaikkoja sekä varaussauna.

Tankavaarassa yövyt matkalla pohjoiseen tai vietät vaikkapa unohtumattoman Lapin loman yhdessä rakkaasi tai ystäväsi kanssa! Kultakylässä riittää elämyksiä – miksi mennä kauemmas, kun Lapin taika on täällä?


Jaa sivu eteenpäin