Näe & koe Museo-Galleria Andreas Alariesto

Museo-galleriassa voit tutustua naivistisen taiteilijan Andreas Alarieston tuotantoon. Museo-galleria Andreas Alariestossa pysyvästi esillä olevan kokoelman omistaa Kauko Sorjosen -säätiö.

Museo-galleria Andreas Alariesto

Andreas Alariesto (1900–1989) oli suurenmoinen kuvataiteilija, kansanperinteen tallentaja, valokuvaaja, käsityöläinen ja lauluntekijä. Hänen värikkäät, eläväiset ja naivistiset maalauksensa tempaavat mukaansa aitoon vanhan Lapin tunnelmaan ja romantiikkaan. Löydät Museo-Galleria Andreas Alarieston aivan Sodankylän ytimestä, kirkon ja poropatsaan läheisyydestä, Sodankylä-talosta.

Tiesitkö? Andreas Alariesto oli kotoisin Rieston kylästä Pohjois-Sodankylästä. Riesto jäi 60-luvulla Lokan tekojärven alle. Löydät Andreas Alarieston muistomerkin keskeiseltä paikalta Lokan kauniista pikkukylästä, tekojärven etelärannalta.

Andreas tunnettiin ahkeruudestaan ja hän olikin käsistään kätevä tekemään monenlaisia töitä. Mentyään naimisiin elämänsä naisen Riikan kanssa, leimahti hänen taiteellisuutensa uusiin ulottuvuuksiin ja maalauksia alkoi syntyä. Toisin kuin monien muiden taidemaalareiden kohdalla, Alarieston taidetta alettiin arvostaa jo hänen elinaikanaan. Ensimmäinen taidenäyttely pidettiin Helsingissä vuonna 1976, ja se oli menestys.

Vieraile Museo-galleria Andreas Alarieston nettisivuilla Alariestomuseo.fi josta löydät tarkemman esittelyn galleriasta, tietoa ajankohtaisista näyttelyistä, museokaupasta sekä kahvilasta.

Lisätietoja saat: info@alariestomuseo.fi tai marika.valimaa@alariestomuseo.fi


Jaa sivu eteenpäin