Tekemistä Frisbeegolf

Sodankylässä voit pelata frisbeegolfia muun muassa Kommattivaaran ja mahtavan Luostotunturin rinteessä.

Frisbeegolffaa vaaralla ja tunturissa

Kommatti on lähellä keskustaa

Kommatti DiscGolfPark on ilmainen, haastava ja metsäinen rata Kommattivaaran rinteessä, muutaman minuutin ajomatkan päässä Sodankylän keskustasta. Vuonna 2014 perustettu, heinäkuussa 2018 laajennettu rata on 21-väyläinen ja siinä on runsaasti korkeuseroja. Heittopaikat ovat nurmipäällysteisiä. Radalla on pitkiä ylämäkipillejä ja haastavia alamäkiväyliä sopivasti vuoronperään.

Osoite: Kommatintie 2, 99600 Sodankylä. Lisätiedot ja ratakartta: frisbeegolfradat.fi

Luostolla pelaat tunturin rinteessä

Luosto DiscGolfPark on kesällä 2016 perustettu 18-väyläinen, ilmainen AA1-luokan rata. Rata sopii kaikentasoisille pelaajille ja haastaa kokeneetkin harrastajat. Pari, kolme tuntia kestävä kierros etenee tunturin rinteessä ylös ja alas. Vaihtoehtona on esimerkiksi lapsiperheille hyvin sopiva, tunnin mittainen Luoston Lenkki. Jos sinulla ei ole omia kiekkoja, voit lainata niitä panttia vastaan paikallisilta yrityksiltä.

Osoite: Off-Piste, Luosto. Lue lisää: Luosto.fi. Lisätiedot ja ratakartta: frisbeegolfradat.fi.

Syväjärvellä heität helppokulkuisessa metsässä

Syväjärvellä on vuonna 2020 perustettu ja vuonna 2023 uudistettu 18-väyläinen rata, jota voi pelata myös 9-väyläisenä. Se on helppokulkuinen metsärata, joka seurailee valaistua kuntorataa. Radalla on sekä haastavia mutkaisia väyliä että helpompia suoria väyliä.

Osoite: Urheilukentäntie, 99740 Sodankylä. Lisätiedot ja ratakartta: frisbeegolfradat.fi.

Vaalajärvellä pääset heittämään teknistä metsärataa

Vaalajärven frisbeegolfrata on mukava 9-väyläinen metsärata. Rata on melko tekninen, paljon tiukkoja, suhteellisen lyhyitä väyliä, joissa heitolta vaaditaan tarkkuutta. Vaalajärvi on pienen matkan päässä keskustasta Kittilään päin.

Osoite: Vuonaspurantie 33, 99710 Sodankylä. Lisätiedot ja ratakartta: frisbeegolfradat.fi.

Tankavaaran rata sopii aloittelijoille

Tankavaaran kultakylässä on valmistunut vuonna 2021 18-väyläinen rata, joka sopii aloittelijoille. Väylät ovat teknisesti hiukan vaativia, mutta lyhyitä. Rata henkii vanhan kultakylän henkeä, osa väylistä menee vanhan kaivosrautatien päällä.

Osoite: Tankavaarantie 31, 99695 Sodankylä. Lisätiedot ja ratakartta: frisbeegolfradat.fi.

Vuotsossa pääsee heittämään kangasmaastossa

Vuonna 2022 on valmistunut mukava 9-väyläinen metsärata Vuotson kylälle.

Osoite: Ivalontie 8712, 99690 Sodankylä. Lisätiedot ja ratakartta: frisbeegolfradat.fi.

Jääkäriprikaatin radalla väylät ovat monipuolisia

Sodankylän varuskunnassa sijaitseva- 18-väyläinen frisbeegolfrata avattiin kesällä 2022, missä osa on metsäväyliä ja osa soramontun ympäristössä. Pysäköinti ainoastaan parkkipaikalle tai sotilaskodin parkkipaikalle. Alue Puolustusvoimien käytössä. Jos väylällä käynnissä harjoitus, ohita väylä.

Osoite: Kyläjärventie, 99600 Sodankylä. Lisätiedot ja ratakartta: frisbeegolfradat.fi.


Jaa sivu eteenpäin