Näe & koe Pilkkiminen

Koe Lapin lumoava tunnelma Sodankylän jäillä, missä pilkkiminen tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nauttia rauhasta upean luonnon keskellä!

Pilki Lapin sydämessä

Pilkkiminen on yksi Sodankylän suosituimmista ja perinteisimmistä talviaktiviteeteista. Talven saapuessa järvien ja jokien pinnat jäätyvät, jolloin avautuu upea mahdollisuus kokea pilkkimisen lumoava maailma. Pilkkiminen on paljon muutakin kuin vain talvikalastuskokemus. Se on myös tilaisuus uppoutua Lapin rauhaan ja hiljaisuuteen. Jokainen pilkkiretki täällä on matka luonnon helmaan, missä arjen kiireet unohtuvat ja mieli lepää. Parhaimmat pilkkikelit koet kevättalvella, kun aurinkokin alkaa jo lämmittää.

Opastetusti pilkkiretkelle

Sodankylän alueella voit pilkkiä oma-aloitteisesti tai opastetusti! Opastettujen retkien avulla saat paitsi parhaat vinkit pilkkimiseen, mutta myös mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin ja luontoon asiantuntevan oppaan johdolla. Pilkkiretkiä tarjoavat esimerkiksi Loito, Kieringin Lomakylä, Pohjoisesta luonnosta ja Lapland Safaris Luosto.

Pilkkivarusteet

Opastetuilla pilkkiretkillä oppaat huolehtivat yleensä tarvittavista pilkkivarusteista, mutta muistathan silti varmistua asiasta etukäteen suoraan palveluntarjoajilta! Omatoimisesti pilkkiessäsi olennaisia välineitä ovat jääkaira, pilkkivapa, pilkki ja siima – toukkia unohtamatta! Tarvikkeet on kätevä pakata pilkkireppuun, joka sisältää myös istuimen. Tarvittaessa välineiden ja varusteiden kuljettamiseen jäälle ja takaisin voi tarvita kelkan tai ahkion apua. Varusteita ja hyviä vinkkejä saat paikallisista päivittäistavaraliikkeistämme sekä Kesportista ja Simoselta.

Turvallisesti jäällä

  • Varmista aina jäiden turvallisuus ennen jäälle astumista. Paikoissa, missä vesi virtaa, jää on usein ympäristöään ohuempaa. Tällaisia paikkoja ovat joet, kapeikot ja salmet, karikot, niemenkärjet, jokien ja purojen suistot sekä äkkijyrkästi veteen pudottavien rantapenkereiden vierustat. Tarkkaile jäätä liikkuessasi. Jääpiikillä voit iskeä sopivin välein reikiä tarkistaaksesi jään paksuuden.
  • Älä unohda turvavälineitä, kuten jääpiikkiä, naskaleita ja perusensiapuvälineitä.
  • Varustaudu asianmukaisesti. Pukeudu lämpimästi ja suosi kerrospukeutumista. Jalkineiksi kannattaa valita vedenpitävät saappaat, joihin mahtuu villasukat alussukkineen.
  • Älä mene jäälle yksin! On turvallisempaa liikkua jäällä kaverin kanssa, ja jos mahdollista, ilmoita jollekin läheiselle suunnitelmistasi ja arvioidusta paluuaikataulusta.

Pilkkikauden Huipentumat

Sodankylässä pilkkimisen ystävät kokoontuvat vuosittain erilaisiin pilkkitapahtumiin, kuten Martin Pilkkiin ja Lokan aurinkopilkeille. Martin Pilkki järjestetään tunturimaisemien keskellä Luoston Ahvenlammella ja Lokan aurinkopilkit puolestaan tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden nauttia pilkkimisestä Suomen suurimmalla tekojärvellä. Lue lisää tapahtumista täältä: Tapahtumat | Visit Sodankylä (visitsodankyla.fi).

Laita pilkkivarusteet kasaan ja suuntaa kohti Sodankylää – ainutlaatuiset kalastuselämykset odottavat sinua!


Jaa sivu eteenpäin

Kalastus ja metsä, Metsästys ja kalastus, Ohjelmapalvelut

400391588
Katso tarkemmat tiedot verkkosivuilta
-

Elintarvikkeet, Hotellit, Huoneistot, Kahvila, Kaupanalan liikkeet ja palvelut, Leirintäalueet, Lounaspaikka, Maatilamatkailu, Majoitus, Matkailu, Metsästys ja kalastus, Mökit / mökkikylät, Valokuvaus

+358 (0)40 8091610
Maanantai 11:00:00 - 17:30:00
Tiistai 11:00:00 - 17:30:00
Keskiviikko 11:00:00 - 17:30:00
Torstai 11:00 - 17:30
Perjantai 11:00 - 17:30:00
Lauantai 11:00:00 - 16:00:00

Kalastus ja metsä, Käsityöt, Koulutus, Luonnontuotteet, Matkailu, Metsästys ja kalastus, Muut koulutuspalvelut, Ohjelmapalvelut

0453293429
Katso tarkemmat tiedot verkkosivuilta

Kalastus ja metsä, Lihanjalostaja, Luonnontuotteet, Matkailu, Metsästys ja kalastus, Rakennuspalvelut

0400-475 837
Katso tarkemmat tiedot verkkosivuilta
-

Hoivapalvelut, Hyvinvointi- ja terveydenhuoltopalvelut, Kotimajoitus, Maanrakennus, Majoitus, Matkailu, Metsästys ja kalastus, Ohjelmapalvelut, Siivous

0405314106
Katso tarkemmat tiedot verkkosivuilta

Lisää nähtävää ja koettavaa