Tekemistä Maastopyöräily

Pyöräily on hauska ja luontoystävällinen tapa liikkua Lapin luonnossa. Fatbike kulkee hyvin myös lumella, ja sopii mainiosti aloittelevallekin maastopyöräilijälle.

Koe Sodankylä pyörän selästä

Sodankylän keskustasta kansallispuistoihin

Sodankylän kansallispuistoista, Urho Kekkosen kansallispuistosta ja Pyhä-Luoston kansallispuistosta, löytyy hieno valikoima reittejä maastopyöräilyyn. Tunturimaisemissa on mukava rullailla vailla huolen häivää. Pyöräilyharrastajien Sodankylän alueen reittivinkkeihin voit tutustua täällä.

Majoitutko Sodankylän keskustassa ja haluaisit tutustua alueeseen pyöräillen? Keskustasta on lyhyt matka Kommattiin, jossa voit tutustua Kommattivaaran ympäristöön erilaisia polkuja pitkin. Tiesitkö, että Kommattivaarassa on järjestetty myös helmikuisia Fatbiken SM-kilpailuja!

Alunperin Alaskan talviolosuhteisiin kehitetty fatbike eli läskipyörä on hauska ja helppo menopeli. Fatbike ei juuri tunne esteitä, joten sillä voi ajaa melkeinpä missä maastossa tahansa. Fatbike on myös aloittelijan paras kaveri. Paksut pyörät antavat anteeksi sen, mikä ajajan taidoissa kaipaa vielä hiomista. Muhkeiden pyöriensä ansiosta fatbike kulkee erityisen jouhevasti myös pehmeällä alustalla, kuten lumella ja hiekalla.

Huomaathan, että Pyhä-Luostolle, Tankavaaraan ja Saariselälle UKK-puiston porteille pääset kätevästi linja-autolla. Jos sinulla on oma maastopyörä tai fatbike, mutta ei autoa, pääset linja-auton kyydillä helposti kansallispuistojen upeille maisemareiteille.

Pyhä-Luoston kansallispuisto

Pyhä-Luoston kansallispuistossa voi sulan maan aikana pyöräillä lähes sadalla kilometrillä merkittyjä reittejä. Niistä noin 40 reittikilometriä on erityisesti maastopyöräilyyn suunniteltua. Puiston ulkopuolinen matkailualue mukaan lukien alueella on maastopyöräilijälle sallittuja merkittyjä reittejä yli 170 kilometriä. Tästä pääset tutustumaan tarkemmin Pyhä-Luoston maastopyöräreitteihin.

Lumipeitteisenä aikana pyöräily on sallittu muualla paitsi huolletuilla hiihtoladuilla sekä rajoitusvyöhykkeillä. Maastopyöräilijän etikettiä noudattavat ja muut retkeilijät huomioon ottavat pyöräilijät ovat tervetulleita nauttimaan kansallispuiston luonnosta. Polut ovat yhteisiä ja luonto kuuluu kaikille. Pyöräilijän on kävelijää nopeampana oltava valmis väistämään muita ja pyöräiltävä hallitulla tilannenopeudella.

Pyöräily on helppo tapa tutustua alueeseen ja ympäröivään luontoon. Pyhä-Luostolla on pyöräilyreittejä jotka soveltuvat peruspyöräilijälle sekä haastettava kaipaavalle maastopyöräilijälle. Oheisesta linkistä pääset tutustumaan tarkemmin Pyhä-Luostolla pyöräilyyn.

Urho Kekkosen kansallispuisto

Urho Kekkosen kansallispuistossa suosittuja maastopyöräilykohteita ovat muun muassa Kiilopää, Niilanpää, Rautulampi, Luulampi ja Rumakuru. Myös Ruijanpolulla voi maastopyöräillä. Maastopyöräily on kesäisin sallittua kaikilla merkityillä reiteillä. Löydät reittikartan Luontoon.fi-palvelusta.


Jaa sivu eteenpäin