Tekemistä Geokätköily

Sodankylässä on useita sekä kesä- että talvilöydettäviä geokätköjä. Nauti Lapin luonnosta samalla, kun haastat itsesi ja kaverisi löytämään geokätköt huomaamattomasti.

Geokätköily Sodankylässä

Geokätköily on maailmanlaajuinen ulkoiluharrastus, jossa etsitään erilaisia, maastoon kätkettyjä rasioita satelliittipaikannusta hyödyntäen.

Sodankylässä on useita sekä kesä- että talvilöydettäviä kätköjä. Voit löytää geokätköjä muun muassa vanhan kirkon tuntumasta, Kommattivaaralta, Porttikoskelta, Oratunturista sekä Pittiövaaralta. Luostolla on lisäksi lähikätköjä, joita on hauska etsiä koko perheen voimin helposti taajama-alueelta.

Muistathan! Geokätköilyssä salaperäisyys on tärkeää. Kun etsit ja löydät geokätkön, toimi koko ajan siten, etteivät ympärilläsi mahdollisesti olevat ulkopuoliset huomaa, mitä puuhaat. Älä myöskään koskaan paljasta kätkön tarkkaa sijaintia vaikkapa netissä, vaan suo muille sama aarteenetsinnän riemu, jonka itsekin koit!

Geokätköt on usein piilotettu näkemisen arvoisiin kohteisiin. Kätköjen perässä kulkemalla saatat hyvinkin löytää itsellesi täysin uusia, mielenkiintoisia paikkoja, joita et muuten olisi tullut löytäneeksi.

Päästäksesi geokätköilyn alkuun, mene osoitteeseen Geocaching.com ja luo itsellesi ilmaiseksi tunnukset sivustolle tai kirjaudu Facebook-tunnuksilla. Kirjautumisen jälkeen voit hakusanalla etsiä listan Sodankylän geokätköistä, ja aina kun löydät uuden kätkön, voit merkata löydön omalle tilillesi.


Jaa sivu eteenpäin