Näe & koe Tankavaaran Kultamuseo

Maailman ainoa kansainvälinen Kultamuseo sijaitsee Sodankylän Tankavaarassa. Tiesitkö, että Tankavaaran kulta löytyi unennäön avulla?

Tankavaaran Kultamuseo

Tankavaaran upea Kultamuseo on yksi Sodankylän must see -kohteista ja paikka, jossa voit sukeltaa aitoon vanhan Lapin tunnelmaan. Helposti saavutettavissa oleva, nelostien varrella kohoava museo tarjoaa kaikenikäisille kävijöille elämyksellisen näyttelyn kullankaivuun historiasta ja maailman kultaryntäyksistä.

Tiesitkö? Vuonna 2018 Lapin kultaryntäyksestä tuli kuluneeksi 150 vuotta.Tankavaaran kultalöytö tapahtui unennäön perusteella!

Kansainvälinen Kultamuseo esittelee Suomen kultahistorian lisäksi maailman tärkeimmät kultaryntäykset. Kuinka Lapin kultaryntäys sai alkunsa? Millaisin menetelmin kultaa on huuhdottu maaperästä talteen? Kultamuseon sisä- ja ulkonäyttelyiden anti tutustuttaa sinut kullankaivuun saloihin. Museon puodista voit ostaa mukaasi jopa ehtaa Lapin kultaa tai vaikka oman vaskoolin!

Golden World -näyttelyssä voit tutustua yli 20 maan kultahistoriaan. Rakennus on valtava, pyöreä tila, jonka tutkimiseen kannattaa varata aikaa.

Ulkomuseoalueella sijaitsee useita kultahistoriallisia rakennuksia sekä professori Ensio Seppäsen tekemä Vaskaajapatsas. Kultamuseon kivi- ja mineraalikokoelmissa on esillä yli 2500 näytettä eri puolilta maailmaa. Museolla on mahdollisuus kokeilla opastetusti kullanhuuhdontaa, kesällä ulkoalueella ja talvella museon sisätiloissa.

Kultamuseossa käy myös Museokortti.

Vinkki! Vietä täydellinen päivä Tankavaarassa. Herkuttele ravintola Wanha Waskoolimiehen ruuilla ja vieraile Kultamuseossa. Reippailemaan pääset Geologisella polulla (7 km), joka tutustuttaa alueen kallioperään ja kullan syntyhistoriaan ja kulkee keskellä kauneinta Lapin luontoa.


Jaa sivu eteenpäin