Tekemistä

Hiihto & luistelu

Sodankylässä pääset helposti ladulle niin keskustassa kuin kairassakin. Vapautta kaipaaville umpihankihiihtäjille tilaa riittää vaikka loputtomiin.

Hiihto & luistelu

Latuverkostoja on Sodankylässä niin keskustan läheisyydessä kuin tunturikeskuksissakin. Latujen pituudet ja vaativuustasot vaihtelevat. Joidenkin latujen varrelta löytyy maittavia retkieväitä tarjoavia latukahviloita. 

Hiihdä Sodankylän keskustassa

Keskustan ladut ovat mainio vaihtoehto keskustassa yöpyvälle. Erittäin helposti saavutettava, lyhyehkö reitti löytyy Kitisen jokirannasta, Kemijärventien sillan pohjoispuolelta. Pitkä ja monipuolinen latuverkosto myös metsäisine osuuksineen löytyy Sodankylän länsipuolelta varuskunnan suunnalta sekä itäpuolella Kommattivaaralta, jonne johtaa latu keskustaajamasta.

Sodankylän taajama-alueen ladut ajankohtaisine kuntotietoineen löytyvät Sodankylän infokartasta. 

Keskustassa voit käydä myös luistelemassa. Löydät luistelukentän osoitteesta Pekanranta.

Luostolla odottavat tunturit ja latukahvilat

Luoston alueella hiihtoreittejä riittää upeissa tunturien ja kynttiläkuusien maisemissa. Paikalliset matkailuyritykset vuokraavat ja huoltavat suksia, eli hiihtämään lähteminen ei voisi olla helpompaa. Ukko-Luoston tuntumassa risteilee paljon latuja, joista voi hiihtää mieleisensä pätkän. Latujen varrella on paljon myös tulistelupaikkoja – muista varata reppuun maapähkinöitä tai vaaleaa leipää siltä varalta, että saat kuukkelin seuraksesi. Kovan luokan hiihtäjät voivat hiihtää jopa Pyhältä Luostolle tai toisin päin. 

Koko Pyhä-Luoston kansallispuistossa on yhteensä 150 kilometriä latuja. Pyhä ja Luosto ovat myös yhteydessä toisiinsa ladulla, eli voit hiihtää tunturilta toiselle 35 kilometrin matkan ja palata takaisin vaikka SkiBussin kyydissä.

Tutustu Pyhä-Luoston hiihtoreitteihin osoitteessa Luosto.fi, Luontoon.fi-palvelussa sekä InfoGIS-karttapalvelussa. 

Vinkki! Herkkuhetki latukahvilassa kruunaa hiihtopäivän. Poikkea Luostolla Torvisen majalla, Lampivaaran kahviossa, Koparassa tai rinneravintola Knöölissä.

Tutustu myös Kiilopäähän hiihtäen

Huolletusta latuverkostosta nautit myös Kiilopään ja Kakslauttasen maisemissa, Pohjois-Sodankylässä, kynttiläkuusten valtakunnassa. Urho Kekkosen kansallispuistossa huollettua latua on enimmillään noin 100 kilometriä, josta osa on kuuluisan Kiilopään alueella. Välinevuokrausta ja opastettuja hiihtoretkiä Kiilopäällä järjestää Suomen Latu. Kiilopään alueella voit myös herkutella. Lue lisää aiheesta Suomen Latu Kiilopään sivuilta.

Kiinteistöpalvelut, Laskettelukeskus, Likiliikkeet, Matkailu, Vapaa-aika

(+358) 400-277020
Katso tarkemmat tiedot verkkosivuilta
Me pidämme tietosi salassa ja jaamme sen vain kolmansille osapuolille, jotka mahdollistavat palvelun toteuttamisen. Lue yksityisyydensuojamme.

Anna palautetta