Tekemistä Vaeltaminen ja retkeily

Sodankylässä koet Lapin luonnon lumon simppelisti järven rannalla tulistellen, ikimuistoisella päiväretkellä tai pitkällä erämaavaelluksella.

Vaeltaminen ja retkeily

Nuotiohetki ja nousu näkötorniin kruunaavat jokaisen retken. Tässä vinkkimme järvenrantatulipaikoille ja lyhyille luontoreiteille eri puolilta Sodankylää. Listan tulipaikoille on hyvä varustautua omilla polttopuilla. Niitä myydään helpoissa säkeissä muun muassa keskustan marketeissa.

Karttalinkki aukeaa kohteen nimeä klikkaamalla.

  • Kelujärven rannassa on puolikota ja pukukopit. Tulistele ja pulahda uimaan kauniilla paikalla rauhallisen tien vieressä.
  • Riipijoen rannalla on  kauniilla paikalla puolikota, tulipaikka ja veneenlaskupaikka seesteisissä suo- ja järvimaisemissa.
  • Unarissa järven rannalla on laavu ja tulipaikka.
  • Ilmakkiaavalla on 500 metriä pitkä luontopolku, joka kuljetaan edestakaisin. Ei tulipaikkaa. Lue lisää Retkipaikasta.
  • Tankavaarassa on mm. 1 ja 3 kilometriä pitkät luontopolut kynttiläkuusien valtakunnassa. Polkujen lähtöportilla on tulipaikka.
  • Luoston Ahvenlammen rannalla on Metsähallituksen kota puuhuoltoineen järvi- ja tunturinäköalalla.
  • Pappilanniemen luontopolku on Sodankylän keskustan tuntumassa. Myös sen varrella on katettu tulipaikka.

Sodankylän hienoimmat päiväretkikohteet

Eri puolilta Sodankylää, myös kansallispuistojen ulkopuolelta, löytyy toinen toistaan upeampia päiväretkikohteita. Osa kohteista, kuten Ilmakki- ja Viiankiaapa, sopivat hyvin kokemattomillekin luonnonystäville. Taitaville eränkävijöille löytyy useita erämaisia kohteita, kuten komea Kaarestunturin alue. Katso Sodankylän päiväretkikohteet tästä.

Koe ihana Paavon polku

Noin 10 minuutin ajomatkan päässä Sodankylän keskustasta odottaa Paavon polku. Polku on hyvin merkitty ja hoidettu, ja alkaa sukelluksella vanhaan, kauniiseen metsään, josta löytyy laavu tulipaikkoineen joen rannalta. Paavon polun voi kiertää sekä 1,9 että 2,7 kilometriä pitkinä rengasreitteinä. Kierroksen varrella on vielä toinenkin tulistelumahdollisuus kodalla, jonka yhteydessä on korkea ja jyrkkä näkötorni. Lähtöpaikalla (kartta) on selkeät opasteet, ja reitin varrella on infotauluja. Lue lisää Retkipaikasta.

Löydä Sodankylän luonnonnähtävyydet

Pyhä-Luoston ja Urho Kekkosen kansallispuistot kattavat merkittävän osan Sodankylästä. Molemmissa puistoissa toimii useita yrityksiä, jotka järjestävät muun muassa safareita ja vuokraavat retkeilyvälineitä. Lue lisää:

Lisätietoa: infokartta ja vinkit talviretkeilyyn.


Jaa sivu eteenpäin