Tekemistä Lintubongaus

Tiesitkö, että voit nähdä Sodankylässä jopa mahtavan merikotkan? Meillä on useita lintutorneja, joissa voit bongata niin linnut kuin upeimmat maisematkin.

Nouse torniin tarkkailemaan

Sodankylän lintu- ja luontotorneista voit ihailla suo- ja järvimaisemissa eläviä siivekkäitä. Lokan tekojärven jämerästä tornista saatat bongata valtavan merikotkan, kun taas esimerkiksi Ilmakkiaavan ja Viiankiaavan torneista tavoitat todennäköisemmin suon lintuja.

Tornivinkit

Sodankylän lintu- ja luontotornit tarjoavat upeita luontoelämyksiä koko perheelle. Pakatkaa eväät reppuun ja muistakaa kamera, kun suuntaatte lintutornille. Syksyisin ennen lumentuloa tornit tarjoavat loistavan mahdollisuuden katsella paitsi muuttolintuja, myös ensimmäisiä revontulia.

Karttalinkki aukeaa tornin nimeä klikkaamalla.

Lapissa kannattaa silmät pitää aina auki, sillä esimerkiksi hiiripöllö saattaa istua puun latvassa keskellä päivää maisemia ja ihmisten touhuja tiirailemassa. Myös kanalinnut kuten metsot ja teeret saattavat pönöttää yllättävissä paikoissa – usein keskellä autotietä. Ne eivät osaa väistää autoa. Soilla hiljaa kulkiessasi saatat saada seurata myös mahtavan kurjen elämää.

Vinkki! Etkö tunnista näkemääsi lintua? Kiinnitä huomiota sen kokoon, väreihin ja nokan muotoon sekä maastoon, jossa sen näit. Huonokin kuva on usein arvokas apu jälkeenpäin tunnistamiseen. Voit myöhemmin koittaa tunnistaa linnun Luontoportin mainion tunnistustyökalun avulla.


Jaa sivu eteenpäin