Tekemistä Lumikenkäily

Sodankylän kansallispuistoista löydät maamme komeimmat lumikenkäilymaisemat. Merkittyä reittiä on mukava seurata!

Lumikenkäilyreitit UKK-puistossa ja Luostolla

Jos osaat kävellä, osaat myös lumikenkäillä. Hangessa lumikenkäily on jopa kävelyä helpompaa! Lähde siis lumikenkäilemaan Ukko-Luoston komeaan rinteeseen tai UKK-puiston maisemiin. Molemmissa kansallispuistossa sinua odottaa valikoima merkittyjä reittejä. Kevään edetessä reitit ovat usein jo niin tallautuneet, että niillä voi hyvin kulkea jopa tavallisilla talvikengillä.

Lumikenkäily on kävelyä paljon rankempaa, vaikka onkin hauskaa. Ethän yliarvioi omaa kuntoasi, ja muista aina pitää vesipullo mukanasi.

Vuokraa lumikengät helposti paikan päällä

Lumikenkiä vuokraat helposti ja nopeasti kansallispuistoissa toimivilta matkailuyrittäjiltä. Monet yritykset tarjoavat myös opastettuja lumikenkäretkiä. Katso ajankohtaiset vinkit ja lisätiedot seuraavilta sivuilta:

Lähdetkö liikkeelle Sodankylästä? Lumikenkiä Sodankylässä vuokraa Sompion Samoilijat. Jos sinua houkuttelee lumikenkäily erämaassa, ota suunnaksi Kierinki, jossa pääset ohjatuille lumikenkäretkille tai voit tutustua erämaahan itsenäisesti vuokraamalla lumikengät paikan päältä.

Reittivinkkimme Luostolla

Luostolla voit lähteä lumikenkäilemään esimerkiksi Off-Piste 4:n luota (kartta). Paikalla on iso P-alue keskellä kylää, tunturin rinteessä. Luoston lumikenkäreittikartan löydät täältä.

  • Torvisen majalle johtavan reitin pituus on 3,7 kilometriä suuntaansa. Reitin varrella, vain vajaan kilometrin päässä Off-Piste 4:ltä, tarjoaa Metsähallituksen huoltama Tikkalaavu tulistelumahdollisuuden. Jos jatkat matkaasi aina Torvisen majalle saakka, pääset kahvilan aukioloaikojen puitteissa nauttimaan tunnelmallisen latukahvilan herkuista. Lue lisää Torvisen Majasta.
  • Lampivaaran Ametistikaivokselle johtaa rengasreitti Luoston laskettelurinteen juurelta. Reitin kokonaispituus on 7 kilometriä Off-Piste 4:ltä aloitettuna. Voit lyhentää kierrosta jättämällä auton Ukko-Luostontien P-alueelle, jolloin kierroksen pituudeksi tulee noin 5 kilometriä.

Reitit Tankavaarassa ja Kiilopäällä

Tankavaaran reitit alkavat Tankavaaran elämys- ja kokouskeskuksen ja Kultamuseon parkkialueelta ja Kiilopään reitit Kiilopään portilta. Löydät kaikki reitit lisätietoineen Luontoon.fi-palvelusta.

Reittejä on lukuisia, me suosittelemme ainakin näitä!

  • Tankavaaran Urpiainen ja Kiilopään Vasapolku, molemmat 1 kilometrin rengasreittejä ja sopivat mainiosti lapsiperheille. Urpiaispolun alkupisteessä ja Vasapolun loppupäässä tulistelumahdollisuus.
  • Geologinen polku, 7 km, lähtö Tankavaarasta. Reittiä pohjustetaan lumikenkäilijöille aika ajoin.
  • Kuukkelilenkki, 6 kilometrin rengasreitti Tankavaarassa. Reitin varrella noustaan Pikku-Tankavaaran laelle, josta kirkkaalla ilmalla voi ihastella Nattastuntureita. Reitin varrella tulipaikka ja kota.

Halutessasi voit lumikenkäillä myös omia polkujasi, muut huomioon ottaen ja jokaisenoikeuksia noudattaen. Huomaathan, että kaikkia reittejä ei talvisin pohjusteta, vaan reitilläkin saattaa joutua tarpomaan kunnon hangessa. Varaa mukaan paljon juomavettä, äläkä yliarvioi jaksamistasi.


Jaa sivu eteenpäin

Liikunta ja urheilu, Lumikenkäily, Vapaa-aika

Yhteydenotot sähköpostitse
Katso tarkemmat tiedot verkkosivuilta

Huoneistot, Kullanhuuhdonta, Leirintäalueet, Liikunta ja urheilu, Lumikenkäily, Majoitus, Matkailu, Mökit / mökkikylät, Ohjelmapalvelut, Ravintolat, Tilaussauna

(016) 626 158
Maanantai 09:00:00 - 21:00:00
Tiistai 09:00:00 - 21:00:00
Keskiviikko 09:00:00 - 21:00:00
Torstai 09:00 - 21:00
Perjantai 09:00 - 21:00:00
Lauantai 09:00:00 - 21:00:00
Sunnuntai 09:00:00 - 21:00:00

Villin Lännen saluuna avoinna viikonloppuisin klo 02