Näe & koe Uinti

Tutustu Sodankylän upeisiin uimapaikkoihin, joissa luonnon kauneus ja virkistävä vesi kutsuvat sinua rentoutumaan. Olitpa sitten perheesi kanssa liikkeellä tai etsimässä rauhallista hetkeä luonnon keskellä, Sodankylän monipuoliset uimapaikat tarjoavat unohtumattomia elämyksiä jokaiselle. Lue lisää ja löydä suosikkipaikkasi!

Sodankylän uimapaikat

Sodankylä on tunnettu puhtaasta luonnostaan ja kauniista maisemistaan. Upeat uimapaikat ovat erinomainen tapa kokea näitä luonnon ihmeitä läheltä. Täältä löydät sekä hyvin varusteltuja rantoja että luonnonmukaisia uimapaikkoja, jotka tarjoavat täydelliset puitteet virkistävään uintiin.

Kirkonkylän uimarannat

Keskustan alueella pääset helposti vilvoittelemaan Sodankylän kunnan ylläpitämille uimarannoille. Nilimellan uimaranta sijaitsee Kitisen joen varrella Piitsi Pubin välittömässä läheisyydessä. Nilimellasta löydät myös rantapallokentän, jossa viihdyt taatusti ystäviesi tai perheen kanssa kisaillen! Urheilupuiston uimaranta sijaitsee Jeesiöjoen varrella, esteettömän kalastuspaikan vieressä. Uimarannalla viihtyy taatusti koko perhe, sillä rannan välittömästä läheisyydestä löydät myös urheilupuiston monipuoliset mahdollisuudet, kuten kuntoportaat ja leikkipuiston. Savikankaan uimaranta, jota kutsutaan myös Korvenlammen ja Betrocin uimarannaksi, sijaitsee suojaisalla alueella, jossa erityisesti lapsiperheet viihtyvät. Uimarannalta on helppo lähteä myös suppailemaan! Lue lisää suppailusta täältä. Savikankaan uimarannalta on myös lyhyt kävelymatka Kotiseutumuseolle, johon on vapaa pääsy kesäaikaan.

 • Nilimellan uimaranta, Jutotie 3
 • Urheilupuiston uimaranta, Pekanranta
 • Savikankaan uimaranta (Korvenlammen uimaranta, Betrocin ranta), Savikankaantie

Kommatin uimapaikka

Kommatintie 25

Kommatin uimapaikka sijaitsee Kommattivaarassa, noin kuuden kilometrin päässä Sodankylän keskustasta. Kommatin uimapaikka on kaunis ja rauhallinen kohde luonnon helmassa. Uimaan pääset laiturilta ja, mikäli haluat viettää iltaa ystäviesi kanssa tai järjestää tilaisuuksia/kokouksia alueella, Kommatin maja, sauna ja kota ovat myös vuokrattavissa käyttöösi. Lue lisää vuokrattavista tiloista Sodankylän kunnan sivuilta.

 • Huom! Kommatin maja, sauna ja kota eivät ole käytössä 1.7.–18.8.2024 piharemontin takia, mikä voi vaikuttaa myös pääsyyn uimapaikalle.

Luoston uimaranta

Aarnilampi, Aarnitie

Luoston Aarnilammella sijaitseva uimaranta on viehättävä luontokohde, joka tarjoaa upeat puitteet kesäiseen virkistäytymiseen. Tämä idyllinen uimapaikka sijaitsee tunturimaisemissa, ja sitä ympäröi rauhallinen metsä, mikä luo täydellisen paikan rentoutumiseen ja luonnosta nauttimiseen. Lue lisää kohteesta täältä.

Kylien uimapaikkoja

Sodankylän kylissä sijaitsee useita viehättäviä ja rauhallisia uimapaikkoja, jotka ovat todellisia piilossa olevia aarteita. Kohteet tarjoavat ainutlaatuisia kokemuksia luonnon ystäville. Kyliin lähtiessäsi on hyvä tarkistaa, että auton tankki on täynnä tai ladattu, sillä tankkaus- ja latausmahdollisuudet ovat usein kymmenien kilometrien etäisyydellä. Tutustu tarkemmin kyliin täältä.

 • Sattasen uimapaikka, Lampelantie
 • Kersilön uimapaikka, Moskuvaarantie
 • Jeesiön uimapaikka, Kuoninkipolku
 • Vaalajärven uimapaikka, Vaalakaarre
 • Syväjärven uimapaikka, Meltauksentie
 • Sassalin uimapaikka, Pääkönmaantie
 • Seipäjärven uimapaikka, Lankilantie
 • Riipin uimapaikka, Hopeapohjalampi

Jaa sivu eteenpäin