Tekemistä Porotilat ja poroajelut

Porotilavierailulla voit ruokkia ja valokuvata poroja, nauttia porosafarin tunnelmasta ja oppia lisää poronhoidosta.

Tapaa suloiset porot Sodankylässä!

Porotilalla vieraillessasi näet täysin uuden puolen Lapista. Matkailijoille suunnattujen porotilojen eläimet ovat tavallista kesympiä: ne saattavat herkkujen toivossa tulla jopa juoksuaskelein luoksesi. Porotiloilla onkin usein mahdollisuus ruokkia poroja kädestä pientä maksua vastaan. Porojen suurinta herkkua on jäkälä, mutta monesti niille syötetään myös pellettiä. Poron pyöreä turpa on suloisen pörröinen.

Mahtava elämys on istahtaa myös rekeen ja nauttila Lapin maisemista ja tunnelmasta lappilaisimmalla mahdollisella tavalla: poron kyydissä! Eteläisessä Sodankylässä, Luoston alueella toimii kaksi porotilaa: Jaakkolan porotila ja Kopara. Molemmat palvelevat sekä ryhmiä että omatoimimatkaajia. Huomaathan, että Jaakkolan porotilalla vierailu tulee varata viimeistään edellisenä päivänä.

Sekä Koparassa että Jaakkolan porotilalla teet myös matkamuisto-ostoksia ja herkuttelet aidoilla Lapin mauilla.

Kersilössä JK-TOKKA tarjoaa perinteisen ja autenttisen kokemuksen tokkavierailun muodossa vapaana palkivan porotokan keskellä. Siellä voi kokea hetken elämää poronhoitajan arjessa, yhdessä poroja ruokkien, jutustellen ja laavussa avotulella herkutellen paikallista välipalaa.


Jaa sivu eteenpäin