Tekemistä

Fatbike & maastopyöräily

Pyöräily on hauska ja luontoystävällinen tapa liikkua Lapin luonnossa. Fatbike kulkee hyvin myös lumella, ja sopii mainiosti aloittelevallekin maastopyöräilijälle.

Vuokraa fatbike ja koe Pyhä-Luosto pyörän selästä

Sodankylän kansallispuistoista, Urho Kekkosen kansallispuistosta ja Pyhä-Luostolta, löytyy hieno valikoima reittejä maastopyöräilyyn. Tunturimaisemissa on mukava rullailla vailla huolen häivää. 

Alunperin Alaskan talviolosuhteisiin kehitetty fatbike eli läskipyörä on hauska ja helppo menopeli. Fatbike ei juuri tunne esteitä, joten sillä voi ajaa melkeinpä missä maastossa tahansa. Fatbike on myös aloittelijan paras kaveri. Paksut pyörät antavat anteeksi sen, mikä ajajan taidoissa kaipaa vielä hiomista. Muhkeiden pyöriensä ansiosta fatbike kulkee erityisen jouhevasti myös pehmeällä alustalla, kuten lumella ja hiekalla.

Huomaathan, että sekä Pyhä-Luostolle että Tankavaaraan ja Saariselälle UK-puiston porteille pääsee kätevästi bussilla Rovaniemeltä. Jos sinulla on oma maastopyörä tai fatbike mutta ei autoa, pääset linja-auton kyydillä helposti kansallispuistojen upeille maisemareiteille.

Pyhä-Luoston kansallispuistossa voit maastopyöräillä rengasreitin, jonka ääripäissä ovat Luostonloman P-paikka autotien varressa (kartta) sekä toisessa päässä Lampivaaran ametistikaivos (kartta). Myös muun muassa Rykimäkero ja Rykimäkuru sekä Porontahtoma ovat saavutettavissa maastopyöräreittiä ajellen, ja kansallispuistossa risteilevällä reittiverkostolla voi tehtä omaan aikatauluun ja kuntoon sopivan kierroksen erilaisia reittejä yhdistelemällä. Löydät  kesäajan maastopyöräreitit Luoston kartalta Luontoon.fi-palvelusta.

Luostolla talvipyöräilyreitti johdattaa kylän keskustasta (Off-Piste 4) Lampivaaran Ametistikaivokselle kauniita tunturinrinnemaisemia pitkin. Lisäksi kauniin Ahvenlammen ympäri kiertää aurattu reitti, jota voi talvella rullailla fatbiken kanssa. Voit tutkia Pyhä-Luoston talvisia fatbike-reittejä kartalta Luontoon.fi-palvelussa. Pyhä-Luostolla fatbike-pyöriä vuokraa Bliss Adventure, joka järjestää myös pyöräretkiä. 

Urho Kekkosen kansallispuistossa suosittuja maastopyöräilykohteita ovat muun muassa Kiilopää, Niilanpää, Rautulampi, Luulampi ja Rumakuru. Myös Ruijanpolulla voi maastopyöräillä. Maastopyöräily on kesäisin sallittua kaikilla merkityillä reiteillä. Löydät reittikartan Luontoon.fi-palvelusta.

Urho Kekkosen kansallispuistossa voit talvisin rullailla fatbikella esimerkiksi Saariselän Aurorapolulla, joka on talvikävelyreitti. Hiihtoladuilla pyöräileminen on kiellettyä, mutta reittien ulkopuolella pyöräily on sallittua talvella. Suomen Latu Kiilopää pitää talvisin yllä pyöräreittiä Kiilopäältä Sivakkaojan laavulle.

 

Me pidämme tietosi salassa ja jaamme sen vain kolmansille osapuolille, jotka mahdollistavat palvelun toteuttamisen. Lue yksityisyydensuojamme.