Tapahtumat Midnight Sun Film Festival

Tämä on se juttu, miksi niin monet saapuvat Sodankylään kaukaa etelästä joka ikinen kesä. Sodankylän elokuvajuhlat on tunnelmaltaan yksi maailman ainutlaatuisimmista festivaaleista.

Midnight Sun Film Festival – Sodankylän elokuvajuhlat

Sodankylän elokuvajuhlat on maailmanlaajuisesti tunnettu tapahtuma, jossa keskiyön auringon alla, Lapin suuren luonnon keskellä kohtaavat kuuluisimmat elokuvaohjaajat, nousevat nimet, kansainvälinen yleisö ja tavallinen kadunmies välittömässä ja lämpimässä ilmapiirissä.

Festivaalia leimaa ennen kaikkea rakkaus elokuvaan. Jäykät muodollisuudet ja byrokratia loistavat poissaolollaan, tapahtuman henki on rento ja boheemi. Myös paikalliset ovat aikojen saatossa ottaneet filmifestivaalin suosikikseen. Ohjaajat, näyttelijät, etelän matkaajat ja Lapin oma väki nauttivat yhdessä elokuvista keskiyön auringon alla.

Tiesitkö että? Sodankylässä elokuvia on katsottu keskiyön auringossa jo vuodesta 1986. Yksi tapahtuman perustajista on kuuluisa suomalainen ohjaaja Aki Kaurismäki.

Elokuvia näytetään neljässä esityspaikassa keskustan tuntumassa ympäri vuorokauden. Muista, että Sodankylän kesässä ei ole väliä, onko yö vai päivä, ilta vai aamuyö – kirkkaalla taivaalla aurinko paistaa vuorokauden ympäri. Keskustan alueella myös ravitsemusliikkeet palvelevat elokuvien ystäviä. Elokuvien katselun lomassa kannattaa paitsi herkutella hyvin, myös pulahtaa vaikkapa uimaan Nilimellan ihanalta uimarannalta!


Jaa sivu eteenpäin

Lisää tapahtumia