Tapahtumat

Luosto soi! -festivaali

Klassinen musiikki palaa Keski-Lapin tunturimaisemiin. Uusi nelipäiväinen festivaali järjestetään 29.7.-1.8.2021 teemana luonto ja ilmasto. Musiikkielämysten lisäksi tarjolla on mielenkiintoista oheisohjelmaa.

Luosto soi! – laadukasta klassista Lapin luonnon keskellä

Tiedote 27.4.2020

Ensi kesän Luosto soi! -festivaali siirtyy kesään 2021

Kesän 2020 Luosto soi! -festivaalia ei voida järjestää koronavirustilanteen vuoksi. Festivaali siirtyy ensi vuodella ja se järjestetään 29.7.-1.8.2021 teemana edelleen luonto ja ilmasto.

Kesällä 2021 festivaalin rakenne ja ohjelmisto on tarkoitus toteuttaa 2020 suunnitelmien mukaisesti, ja tapahtumapaikkoina ovat Luosto, Sodankylä ja Pyhätunturi.

– Perusteellisen harkinnan jälkeen teimme siirtopäätöksen raskain mielin, mutta tärkeinä tässä tilanteessa on yleisön, esiintyjien ja kaikkien tapahtuman toteuttajien terveys ja turvallisuus, sanoo festivaalin taiteellinen johtaja Aku Sorensen.

Kaikilla kesän 2020 lipuja ostaneilla on mahdollisuus käyttää liput ensi vuoden festivaalilla, eikä siirto vaadi mitään toimenpiteitä lippuja ostaneilta. Liput voi myös palauttaa 30.7.2020 mennessä, jolloin lippujen hinnat hyvitetään poislukien Tickermasterin käsittelykulut.

Vaikka nyt jouduttiinkin luopumaan upean ja monipuolisen ohjelmiston esittämisestä tulevana kesänä, festivaalin järjestävällä Kuusikko soi ry:llä on tavoitteena järjestää loppusyksystä pienimuotoinen musiikillinen kulttuuriviikonloppu, jos epidemiatilanne sen suinkin sallii.

Seuraamalla verkkosivua www.luostosoi.fi ja Facebook-sivua www.facebook.com/luostosoi saa ajankohtaista tietoa festivaalista.

Luosto soi! -festivaali on uusi nelipäiväinen klassisen musiikin tapahtuma, joka tullaan järjestämään vuosittain Sodankylässä, Luostolla ja Pyhätunturilla.

Festivaali kokoaa suomalaisia ja kansainvälisiä kamarimusiikin huippuesiintyjiä Lapin upeisiin maisemiin. Tapahtuma jatkaa aiemmin järjestetyn ja arvostetun Luosto Classicin viitoittamaa tietä.

Musiikin lisäksi luvassa on kiinnostavia esitelmiä ja muuta oheisohjelmaa.

Festivaali ajoittuu samalle viikolle Nuorten LuostoClassic -musiikkileirin kanssa. Luosto soi!- tapahtumaan osallistuvilla on mahdollisuus osallistua myös vaikkapa 1.8. järjestettävään leiriorkesterin pääkonserttiin.


Luosto soi! -tapahtuma Facebookissa.

Järjestäjä: Kuusikko soi ry.

Lue lisää www.luostosoi.fi
Me pidämme tietosi salassa ja jaamme sen vain kolmansille osapuolille, jotka mahdollistavat palvelun toteuttamisen. Lue yksityisyydensuojamme.