Tapahtumat

Luosto soi! -festivaali

Klassinen musiikki palaa Keski-Lapin tunturimaisemiin. Uusi nelipäiväinen festivaali järjestetään 30.7.-2.8.2020 teemana luonto ja ilmasto. Musiikkielämysten lisäksi tarjolla on mielenkiintoista oheisohjelmaa.

Luosto soi! – laadukasta klassista Lapin luonnon keskellä

Luosto soi! -festivaali on uusi nelipäiväinen klassisen musiikin tapahtuma, joka tullaan järjestämään vuosittain Sodankylässä, Luostolla ja Pyhätunturilla.

Festivaali kokoaa suomalaisia ja kansainvälisiä kamarimusiikin huippuesiintyjiä Lapin upeisiin maisemiin. Tapahtuma jatkaa aiemmin järjestetyn ja arvostetun Luosto Classicin viitoittamaa tietä.

Musiikin lisäksi luvassa on kiinnostavia esitelmiä ja muuta oheisohjelmaa.

Festivaali ajoittuu samalle viikolle Nuorten LuostoClassic -musiikkileirin kanssa. Luosto soi!- tapahtumaan osallistuvilla on mahdollisuus osallistua myös vaikkapa 1.8. järjestettävään leiriorkesterin pääkonserttiin.

 

Ohjelma 2020

Tapahtuma käynnistyy torstai-iltana 30.7. avajaiskonsertilla, jossa kantaesitetään nuorelta säveltäjältä tilattava teos. Ilta jatkuu Beethovenin musiikilla ja säveltäjä Kalevi Ahon teoksella, jonka innoittajana on ollut Beethovenin Hammerklavier-sonaatti.

Perjantaina 31.7. päivällä on Sodankylän vanhassa kirkossa luontoaiheinen pienen kamarikokoonpanon esitys, johon otetaan vahvasti yleisö mukaan. Illan kokokohtana ovat aikojen lopun teemat eli kuullaan sävellyksiä, jotka kuvaavat tuhoa, muun muassa Auschwitzin keskitysleirin tapahtumia, tai ovat syntyneet katastrofin uhatessa II maailmansodan riehuessa Euroopassa. Iltaa kevennetään Big Bandin tahdissa.

Festivaalin päätapahtuma on Ukko-Luoston tunturimaisemissa lauantaina 1.8. järjestettävä ulkoilmakonsertti, jossa Lapin kamariorkesteri esittää Sibeliuksen ja Ahon teoksia. Illan päättää yökonsertti tunnelmallisessa Pyhätunturin Revontulikappelissa.

Päätöspäivä, sunnuntai 2.8. aloitetaan Sodankylän vanhassa kirkossa harmonikalla soitettavalla barokki- ja nykymusiikilla. Festivaali päättyy iltapäiväkonserttiin Sodankylän uudessa kirkossa.

Konsertteja on yhteensä 9.

Festivaalin taiteellinen johtaja on amerikkalaissuomalainen nuori kapellimestari Aku Sorensen.

Lapin kamariorkesterin lisäksi festivaalilla esiintyy erilaisia kamarikokoonpanoja, joissa soittaa mm. Helsingin Kamariorkesterin muusikoita.

Ohjelma on alustava. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lippujen myynti alkaa 1.2.2020 www.ticketmaster.fi -osoitteessa.

Luosto soi! -tapahtuma Facebookissa.

Järjestäjä: Kuusikko soi ry.

Lue lisää www.luostosoi.fi

Me pidämme tietosi salassa ja jaamme sen vain kolmansille osapuolille, jotka mahdollistavat palvelun toteuttamisen. Lue yksityisyydensuojamme.

Anna palautetta