Tapahtumat

Luosto soi! -festivaali

Klassinen musiikki palaa Keski-Lapin tunturimaisemiin. Uusi nelipäiväinen festivaali järjestetään 29.7.-1.8.2021 teemana luonto ja ilmasto. Musiikkielämysten lisäksi tarjolla on mielenkiintoista oheisohjelmaa.

Luosto soi! – laadukasta klassista Lapin luonnon keskellä

Tiedote 4.5.2021

Lapin tunturimaisemassa on erityistä taikaa. Jokaisen kulman takaa löytyy ihmeitä: järvi, suo tai näköalapaikka. Ja oi, miten se soi! Aallot liplattavat, tuuli kuiskaa, linnut laulavat. Täällä on mahdollisuus luoda intiimi yhteys luontoon. 

Kun syntyi idea tuoda klassinen musiikki takaisin Luostotunturille ja vielä legendaarisen LuostoClassicin seuraajana, en voinut vastustaa tätä tilaisuutta. Jo ennen kuin festivaalia loppukesällä 2019 ensimmäisen kerran ideoitiin, olin ehtinyt rakastua tähän alueeseen ja sen ihmisiin. Miljöö tarjoaa mahdollisuuden intiimien kamarikonserttien ja mahtipontisten ulkoilmaorkesteritapahtumien vuorovaikutukselle. 

Esiintyessäni Kuusikko soi ry:n ja Lapin kamariorkesterin konserteissa olen oppinut, miten ennakkoluulottomasti paikallinen yleisö on valmis vastaanottamaan niin mestariteoksia kuin uusia tuttavuuksiakin. Tämä kaikki sopi minulle ja festivaalin työryhmälle erittäin hyvin, ja näin on syntynyt Luosto soi!

Ensimmäisen festivaalin teema oli tavallaan itsestäänselvyys. Festivaali Lapin tunturimaisemassa on luonnon juhla pelkästään olemassaolollaan, ja niinpä myös Luosto soi! 2021 on luonnon juhla. Ohjelmistossa on joitakin lempiteoksiani, ja 9 konsertin aikana huipputaitelijat käsittelevät ihmisten suhdetta luontoon monesta eri näkökulmasta. 

Pandemian jälkeen festivaali tuntuu vieläkin ainutlaatuisemmalta. Mahdollisuudet kokea live-kulttuuria ovat olleet harvassa. Koronan varjossa eletty vuosi on ollut rankka sekä yleisölle että esiintyjille. Taide on merkittävä asia, koska se tarjoaa mahdollisuuden kokea jotain yhteisönä, mutta täysin henkilökohtaisesti. Kun on jouduttu esiintymään ilman yleisöä ja katsomaan konsertit ruudun ääressä, kokemus ei ole sama. 

Mutta nyt tilanne vaikuttaa lupaavalta. Kesän lopussa juhlitaan luontoa, elämää, tulevaisuutta ja vihdoin, pitkän vuoden jälkeen yhdessä oloa.

Tervetuloa Luostolle! Maltan tuskin odottaa.

Aku Sorensen
Taiteellinen johtaja


Luosto soi! -tapahtuma Facebookissa.

Järjestäjä: Kuusikko soi ry.

Lue lisää www.luostosoi.fi
Me pidämme tietosi salassa ja jaamme sen vain kolmansille osapuolille, jotka mahdollistavat palvelun toteuttamisen. Lue yksityisyydensuojamme.