Uutinen

Ylen Saunapäivä 27.7.

Saunapäivänä koko Suomi saunoo

Saunaa ja saunakulttuuria juhlistetaan myös Sodankylässä

Ylen kesän kärkihanke, Saunapäivä -kampanja juhlistaa suomalaista saunaa ja saunakulttuuria. Valtakunnallisen Saunapäivä -kampanjan tarkoituksena on saada ”kaikki mahdolliset saunat Suomessa auki ja suomalaiset yhdessä saunomaan, kohtaamaan toisensa ja pitämään hauskaa”. Tavoitteena on saada suomalainen saunominen Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Saunominen olisi ko. listalla ensimmäinen asia maastamme koskaan, Ylen sivuilla kerrotaan.

Tarkoituksena on, että Saunapäivänä 27.7. koko Suomi saunoo ja juhlistaa saunomista yhdessä. Sekä yksityiset henkilöt että yhteisöt, yritykset, seurat tm. voivat ilmoittaa saunansa mukaan tempaukseen (26.7. asti), jolloin saunomaan ovat tervetulleita kaikki. Saunapäivänä lämpiävien saunojen sijainnin ja lisätiedot voi katsoa suoraan kartalta.

Sodankylässä Saunapäivän löylyihin kutsuvat ainakin:

Tankavaaran saunakaruselli  & Warresauna (Tankavaarantie 31)

Hotelli Sodankylä (Unarintie 15)

Vuotson maja

Peurasuvannon lomakylä (Ivalontie 5086)

Villa Vuojärven sauna (Vuojärventie 74)

Luirojärven sauna, Urho Kekkosen kansallispuistossa: Retkikartta

Anterinmukan autiotuvan sauna, Urho Kekkosen Kansallispuistossa: Retkikartta

Tarkista pukukoodi, saunavarustus, tarjoilut ja muut lisätiedot saunatapahtuman omalta sivulta tai tarkista saunasi tiedot Ylen Saunapäivä -kartalta kirjoittamalla hakusanaksi ”Sodankylä”. Kotisaunat näkyvät kartalla Saunapäivää edeltävän viikon ajan.

#saunapäiväyle

Lähde ja kaikki Saunapäivästä: yle.fi/saunapaiva

Me pidämme tietosi salassa ja jaamme sen vain kolmansille osapuolille, jotka mahdollistavat palvelun toteuttamisen. Lue yksityisyydensuojamme.

Anna palautetta