Valitse alta ajankohta ja katso, mitä voit tehdä Sodankylässä! Loikkaa kelkan kyytiin, rapsuttele poroja tai koe huskysafari oppaan johdolla. Sodankylässä voit myös hiljentyä: nouse tunturin rinteeseen, kalasta, tulistele ja valokuvaa kaikessa rauhassa.

Tekemistä

Porotilat ja poroajelut

Porotilavierailulla voit ruokkia ja valokuvata poroja, nauttia porosafarin tunnelmasta ja oppia lisää poronhoidosta.
Tekemistä

Moottorikelkkailu

Sodankylän kelkkareittien kohdehelmiä ovat muun muassa Oratunturi, Tankavaara ja Luosto. Jos sinulla ei ole omaa kelkkaa, vuokraa sellainen tai lähde safarille!
Tekemistä

Lumikenkäily

Sodankylän kansallispuistoista löydät maamme komeimmat lumikenkäilymaisemat. Merkittyä reittiä on mukava seurata!
Tekemistä

Koiravaljakkoajelu

Hyppää valjakon kyytiin vaikka Tankavaarassa!
Tekemistä

Hiihto & luistelu

Sodankylässä pääset helposti ladulle niin keskustassa kuin kairassakin. Vapautta kaipaaville umpihankihiihtäjille tilaa riittää vaikka loputtomiin.
Tekemistä

Pyöräily

Pyörän selästä koet Sodankylän uudella tavalla, rauhassa polkien ja usein pysähdellen. Kirkonkylältä johtaa päällystetty tie hurmaaviin maaseudun pikkukyliin.
Tekemistä

Laskettelu ja lumilautailu

Luostolla ja Kommattivaarassa laskettelet Lapin kauneimmissa maisemissa kaikessa rauhassa, ilman ruuhkan tai kiireen tuntua.
Tekemistä

Kylpylä

Täydellinen, Lapin maisemissa vietetty ulkoilupäivä huipentuu Ametistikylpylän rentouttavassa lämmössä. Uskomusten mukaan ametisti hoitaa kehoa ja mieltä.
Tekemistä

Ametistit

Ametisti on Lapin jalokivi, ja Sodankylässä sijaitsee koko Euroopan ainoa ympärivuotisesti toimiva ametistikaivos. Uskomusten mukaan ametistilla on yllättäviäkin voimia.
Tekemistä

Kullanhuuhdonta

Sodankylän pohjoisosa on kulta-aluetta, ja sen kulta on vieläpä erityisen puhdasta. Kokeile kullanhuuhdontaa – ehkä sinä löydät seuraavan isomuksen?
Tekemistä

Kalastus

Lokan ja Porttipahdan tekojärvet ovat verrattomia kala-aittoja, joista voit saada vaikka jättiläishauen tai körmyselkäisiä ahvenia. Sodankylässä narraat myös taimenta, harjusta ja siikaa.
Tekemistä

Fatbike & maastopyöräily

Pyöräily on hauska ja luontoystävällinen tapa liikkua Lapin luonnossa. Fatbike kulkee hyvin myös lumella, ja sopii mainiosti aloittelevallekin maastopyöräilijälle.
Tekemistä

Geokätköily

Sodankylässä on useita sekä kesä- että talvilöydettäviä geokätköjä. Nauti Lapin luonnosta samalla, kun haastat itsesi ja kaverisi löytämään geokätköt huomaamattomasti.
Tekemistä

Saunominen

Lapin taivaan alla löylytkin tuntuvat tavallista paremmilta. Piipahda saunomaan saunalautan rauhassa, savusaunan lämmössä tai vaikka keskustan hotelleissa.
Tekemistä

Frisbeegolf

Sodankylässä voit pelata frisbeegolfia muun muassa Kommattivaaran ja mahtavan Luostotunturin rinteessä.
Tekemistä

Skeittaus

Sodankylän skeittiparkki on urheilukentän vieressä, aivan keskustan tuntumassa.
Tekemistä

Melonta

Sodankylän erämaiset, metsäalueilla virtaavat joet ja aavojen suoalueiden halki mutkittelevat uomat avaavat melojalle maiseman, jota harva on nähnyt.
Tekemistä

Vaeltaminen ja retkeily

Sodankylässä koet Lapin luonnon lumon simppelisti järven rannalla tulistellen, ikimuistoisella päiväretkellä tai pitkällä erämaavaelluksella.
Tekemistä

Lintubongaus

Tiesitkö, että voit nähdä Sodankylässä jopa mahtavan merikotkan? Meillä on useita lintutorneja, joissa voit bongata niin linnut kuin upeimmat maisematkin.
Tekemistä

Marjastus ja sienestys

Lapin luonto yöllä paistavine aurinkoineen kasvattaa aivan erityisen maukkaita marjoja, sieniä ja villiyrttejä.
Tekemistä

Metsästys

Yleisimpiä saaliseläimiä Sodankylässä ovat metsäkanalinnut, vesilinnut, jänis ja hirvi. Karhunpyynti vaatii ammattitaitoa ja osaamista, mutta myös paljon hyvää tuuria.
Tekemistä

Valokuvaus

Tsekkaa 10 kiinnostavaa ja käytännöllistä kuvausvinkkiä Sodankylään! Tule nauttimaan Lapin luonnon kuvaamisesta ja jaa otoksesi hashtagilla #visitsodankyla
Tekemistä

Näe nämä 7 kohdetta keskustassa!

Haluatko kokea Sodankylän keskustan must see -kohteet leppoisasti kävellen? Bongaa keskustan 7 keskeisintä ja hienointa kohdetta vaikka yhden kävelykierroksen varrella!
Tekemistä

Sodankylän kelkkareittien kohdehelmiä ovat muun muassa Oratunturi, Tankavaara ja Luosto. Jos sinulla ei ole omaa kelkkaa, vuokraa sellainen tai lähde safarille!
Me pidämme tietosi salassa ja jaamme sen vain kolmansille osapuolille, jotka mahdollistavat palvelun toteuttamisen. Lue yksityisyydensuojamme.