Tekemistä

Saunominen

Lapin taivaan alla löylytkin tuntuvat tavallista paremmilta. Piipahda saunomaan saunalautan rauhassa, savusaunan lämmössä tai vaikka keskustan hotelleissa.

Saunoja Sodankylässä

  • Keskustassa saunat lämpiävät joka ilta sekä Hotelli Sodankylässä että Hotelli Karhussa, ja ovat myös muiden kuin hotellien asiakkaiden käytettävissä. Loito Oy:n hirsisessä rantasaunassa nautit luonnon rauhasta ja jokinäkymästä ihan keskustan tuntumassa.
  • Orajärvellä varattavissa on rantasauna Vuontistuvilla sekä saunalautta.
  • Kommattivaaran juurella on rantasauna kauniin, erämaisen lammen rannalla. Samassa yhteydessä on rantamaja sekä kota. Kommattivaara sijaitsee noin 10 minuutin ajomatkan päässä Sodankylän keskustasta. Uimaan voit pulahtaa niin kesällä kuin talvella, sillä talvisin saunan rannassa on avanto. Varaukset etukäteen, lisätiedot täältä. 
  • Luoston Ametistikylpylästä löydät saunojen lisäksi uima-altaan ja valikoiman rentouttavia hoitoja. Voit nauttia myös savusaunan löylyistä tunturien keskellä Karu-Lodgessa, jossa tilauksesta lämmitettävä savusauna sijaitsee kauniin lammen rannalla. Löydät lisätietoa Luoston sauna- ja avantouintimahdollisuuksista osoitteesta Luosto.fi.
  • Tankavaarassa tilaussaunaan pääsee Tankavaaran Kultakylässä.

Koe saunalautan löylyt kauniilla Orajärvellä

Orajärvi on kaunis, suuri järvi vain 15 kilometrin päässä Sodankylän keskustasta. Järven maisemaa hallitsee villi Oratunturi, jonka laet kumpuilevat korkeuksiin Orajärven pohjoispuolella. Saunalautalla voit ihailla tunturimaisemaa, sinisenä kimmeltävää Orajärveä ja Lapin rikkumatonta rauhaa löylyistä ja hiljaisuudesta nauttien. Pulahda lautalta myös uimaan Lapin raikkaisiin vesiin! Lisätietoja löydät Orajärven Saunalautan Facebook-sivuilta.

Me pidämme tietosi salassa ja jaamme sen vain kolmansille osapuolille, jotka mahdollistavat palvelun toteuttamisen. Lue yksityisyydensuojamme.