Tekemistä

Kullanhuuhdonta

Sodankylän pohjoisosa on kulta-aluetta, ja sen kulta on vieläpä erityisen puhdasta. Kokeile kullanhuuhdontaa – ehkä sinä löydät seuraavan isomuksen?

Kullanhuuhdonta

Sodankylän pohjoisosa on kulta-aluetta, josta on aikojen saatossa löytynyt useita suuria kultahippuja eli lappilaisittain isomuksia. Sodankylässä voit kokeilla kullanhuuhdontaa Tankavaarassa sekä Kultakylässä että Kultamuseolla.  Jos kultakuume yltyy pahaksi ja haluat oikeaksi kullankaivajaksi, voit lukea lisää kullankaivuusta kullankaivajien sivuilta.

Lapin kultahiput ovat puhtaampaa kultaa kuin esimerkiksi kuuluisat alaskalaiset serkkunsa. Kullanhuuhdonnan yhteydessä löytyy myös erilaisia korukiviä.

Tankavaaran kultakylässä järjestetään kesäisin myös kullanhuuhdonnan SM-kilpailut, jolloin pääset näkemään kokeneet kullankaivajat tositoimissa.

Tiesitkö että? Pahtavaarassa on maanalainen kultakaivos, ja alueella on hyvin kultaa tuliperäisen toiminnan seurauksena. Kaivoksen vieressä kohoaa Sattasvaara, joka on muinainen keilatulivuori. Sattasvaaran laella on palovartijan maja. Huipulta näet kaivoksen.

Huoneistot, Leirintäalueet, Liikunta ja urheilu, Majoitus, Matkailu, Mökit / mökkikylät, Ohjelmapalvelut, Ravintolat, Tilaussauna

(016) 626 158

Hotellit, Iglu-majoitus, Kokouspalvelut, Matkailu, Mökit / mökkikylät, Ohjelmapalvelut, Ravintolat, Tilaussauna

+358 16667100
Katso tarkemmat tiedot verkkosivuilta

Me pidämme tietosi salassa ja jaamme sen vain kolmansille osapuolille, jotka mahdollistavat palvelun toteuttamisen. Lue yksityisyydensuojamme.

Anna palautetta