Tapahtumat

Pertsan hiihto

Pertsan hiihto yhdistää perinteisen hiihtotapahtuman ja Luoston henkeäsalpaavat maisemat.

Pertsan hiihto

Rakastatko hiihtää tunturien maassa, kynttiläkuusien ja valkoisten hankien keskellä? Vauhdikas Pertsan hiihto on sinun tapahtumasi. Lähde hankkimaan punaiset posket ja nauttimaan lumoavan Pyhä-Luoston maisemista Lapin kauneimmassa kevättalvessa.

Hiihtomatkaa kertyy yhteensä noin 20 kilometriä, eli varsin mukavan mittainen urakka hiihdon ystäville. Ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä parkkialueella osoitteessa OffPiste 4 (Luostontie). Kisapaikka on aivan Luoston tunturikylän sydämessä.

Matkan puolivälissä on Ukko-Luoston laavu, jossa kisaajille tarjoillaan mehua. Tapahtuman tunnelma on rento ja maanläheinen. Jokaiselle osallistujalle jaetaan kisasta muisto, ja kisaajien kesken arvotaan myös palkintoja.

Tiestikö että? Pertsan hiihto on nimetty sodankyläläisen painin olympiavoittajan, Pertti Ukkolan, mukaan. Ukkola voitti olympiakultaa kreikkalais-roomalaisessa painissa Montréalissa vuonna 1976. Lisäksi hän on voittanut muun muassa MM- ja EM-kultaa.

Tapahtuman järjestää Lapin Veikot ry:n painijaosto. Kuvassa Pertti Ukkola ja Markku Virtanen hiihtelevät Ukkoluoston laavulle.

Me pidämme tietosi salassa ja jaamme sen vain kolmansille osapuolille, jotka mahdollistavat palvelun toteuttamisen. Lue yksityisyydensuojamme.

Anna palautetta