Tapahtumat

Kullanhuuhdonnan MM-kisat

Elokuussa maailman parhaat kohtaavat Sodankylässä, kun Tankavaaran Kultakylässä vaskataan 5.–10.8. Kullanhuuhdonnan maailmanmestaruudesta.

Kullanhuuhdonnan MM-kisat 2019

Kultakisat tulevat! Kullanhuuhdonnan MM-kisat kisattiin ensimmäistä kertaa koko maailmassa Tankavaaran Kultakylässä vuonna 1977. Kisoihin saapui jo silloin kullanhuuhtojia ympäri maailmaa.

Tule kannustamaan tai laita vaskooli viuhumaan itse kultamaiden jännittävimmässä, kansainvälisestikin merkittävässä kisassa! Sarjoja on kaikenikäisille vasta-alkajista kokeneempiin huuhtojiin.

Säännöt ovat helpot: kisaajat saavat huuhdottavakseen ämpärillisen hiekkaa, johon on kätketty kultajyviä. Se, joka löytää hiput nopeimmin, voittaa. Ole tarkka pienten jyvästen kanssa; hukatuista hipuista tulee nimittäin aikasakko.

Suomen mestaruudesta mitellään 2.–3.8.2019.

Kullanystävien legendaarisessa miljöössä viihtyy koko perhe. Aivan kisa-alueen läheisyydessä on mahdollista päästä itse kokeilemaan kullankaivuuta. Iltapäivisin tiistaista perjantaihin (6.-9.8.) lapsille on maksutonta ohjattua toimintaa, mm luontoretkiä ja kasvomaalausta. Sekä lapsia ja aikuisia viihdyttää taikuri Timo Kulmakko silmänkääntötemppuineen. Kesäiltaa voi jatkaa tapahtumateltassa tai tapahtumaravintola Bar Nuggetissa livemusiikista nauttien.

Sijainti aivan Urho Kekkosen kansallispuiston rajalla takaa nopeat reitit luontoelämyksiin – eikä Kultamuseokaan ole kaukana. Museossa Lapin ja koko maailman kultatarinat johdattavat sinut entisaikojen mainarielämään.

Tiesitkö! Vuoden 1977 ensimmäisten kullanhuuhdonnan MM-kisojen arvovieraana toimi presidentti Urho Kekkonen.

Yleisölle tapahtuma on maksuton.

Ilmoittaudu mukaan ja tutustu kisoihin tarkemmin täällä.

 

tankavaaragold.fi

tankavaara.fi

kultamuseo.fi

Kuva: Marko Lauronen

Me pidämme tietosi salassa ja jaamme sen vain kolmansille osapuolille, jotka mahdollistavat palvelun toteuttamisen. Lue yksityisyydensuojamme.

Anna palautetta