Näe & koe

Sodankylän elämänmakuiset sivukylät

Sodankyläläisistä reilu kolmannes asuu kylissä, joita Sodankylässä on kymmeniä. Kylissä tapaat auttavaiset Lapin ihmiset –ja mikä parasta kylät ovat aina auki myös matkailijalle!

Pieniin kyliin kiteytyy aimo annos yritteliäisyyttä ja elinvoimaa

Kurkistapa Orajärvelle ja huomaa, kuinka luonto hurmaa sinut. Rauha, erä- ja tunturimaisemat houkuttelevat myös satoja mökkiläisiä kyliin, kuten vaikkapa altaan ja jokien varsille Madetkoskella, joka nelostien varrella palveluineen ei jää matkailijaltakaan huomaamatta. Rakastatko rauhaa, kelpaisiko sinulle oma arjen pakopaikka vaikkapa Luoston kylästä?

Entä, oletko jo kuullut Tarinoiden Kelujärvestä?

Esitteet - Visit Sodankylä 2

Juhannusyötä Kelujärvellä.

Eloisassa ja aktiivisessa Syväjärven kylässä yhteisöllisyys on voimissaan. Kuten Syväjärvellä monen sodankyläläisen perheen arkeen kuuluvat edelleen maatalous ja poronhoito; tutustu maanläheisten ihmisten Sassaliin tai porovuoteen elämänmakuisessa Sattasessa tai osallistu pääsiäisenä Sattasen porokisoihin paikan päällä.  Ja jos talvella saavut Lokkaan, Aurinkopilkit kutsuvat jäälle.

Vuotson ja Kieringin ainutlaatuiseen elämänmenoon tutustut lähemmin lataamalla älykkään Tarinakylät-mobiilisovelluksen. Kätevää!

Tiesitkö! Vuotso ja Purnumukka ovat Sodankylän saamelaiskylät. Vuotso puolestaan on Suomen Lapin eteläisin saamelaiskylä.

Entä, joko tiedät, kuka on Riipin kylän kaikkien aikojen Katiskakeisari?

Uimaniemeä.

Lisää tunnelmapaloja ja kuvaa aidosta lappilaisesta elämänmenosta ja kylähenkeä uhkuvista kylistä saat Kylä kuvaa -hankkeessa toteutetuista videoista ja lisätietoa kaikista omaleimaisista kylistämme Sodankylän kunnan sivuilta.

Sodankylän tapahtumia seuraamalla tiedät, mitä kylissä tapahtuu seuraavaksi!

Tekisikö sinunkin mieli tulla kylään?

 

Anna palautetta