URHO KEKKOSEN KANSALLISPUISTO - KOILLISKAIRAN LUONTOKESKUS

 

 

Urho Kekkosen kansallispuisto. Kuva: Sulo Norberg

 

 

Urho Kekkosen kansallispuisto on yksi maamme suurimpia luonnonsuojelualueita ja suosituimpia retkeilykohteita. Laajalle levittyvän puiston luontoon kuuluu niin mahtavia tuntureita ja laajoja soita kuin metsäisiä kairojakin. Poronhoidolla ja eränkäynnillä on alueella pitkät perinteet. Urho Kekkosen kansallispuisto kutsuu retkeilemään kaikkina vuodenaikoina.

 

Koilliskairan luontokeskus Tankavaarassa kertoo Urho Kekkosen kansallispuiston eli  Koilliskairan tarinan. Luontokeskuksen pysyvässä näyttelyssä esitellään alueen monipuolista luontoa, eläimistöä, ja kasvillisuutta, sekä saamelaisuutta, poronhoitoa ja retkeilyn historiaa. Luontokeskuksen pihapiiristä lähtee neljä eripituista luontopolkua. Luontopolkujen varrella on laavuja ja tulipaikkoja eväiden syöntiin ja tulisteluun.

 

Tankavaaran luontokeskuksen aukioloajat vuonna 2016
30.5.-28.8. ma-pe 10-17
29.8.-23.9. ma-pe 9-16
24.9.-31.12. avoinna tilauksesta
 
Poikkeukset:
Juhannusaattona 24.6. suljettu

 
Muina aikoina avoinna tilauksesta. Ryhmien vierailut ovat mahdollisia, kun niistä sovitaan etukäteen. Aukioloaikoina luontokeskukseen tutustuminen maksutonta. Ryhmäopastukset ovat maksullisia ja opastukset tulee varata ennalta.
 

 

Tankavaarantie 11 B, 99695 Tankavaara

Puh. 020 639 7 251

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

www.luontoon.fi/urhokekkosenkansallispuisto

www.luontoon.fi/tankavaara

saariselka.fi

www.facebook.com/ukpuisto